Templates Blog by JustHost

Mielentaide ry tiedottaa

Viimeksi päivitetty: 09.02.2020

9.2.2020

Jäsenille -alueelle uusia sivuja. Aiemmin alueella on ollut jäsenluettelo ja viimeisin jäsenkirje nähtävillä. Uusina sivuina lisätiin Asiakirjapankki (josta voi lukea mm. yhdistyksen kokousten sekä hallituksen pöytäkirjat), Sivukartta (jossa suoralinkitykset jäsenille tärkeistä sivuista) sekä Osallistumisilmoitus (joka vielä on keskeneräinen). Jäsenet -sivun alueet näkyvät ainoastaan kirjautumalla jäseneksi.

5.2.2020

- Paluu juurille; Taivas ja Maa -kaksoisnäyttely Helsingissä joudutaan peruuttamaan osallistujavähyyden vuoksi. Näyttelyyn haettiin viitta taiteilijaa 2019 ja saatiin varmistettu 3 hyväksyttävää taiteilijaa, joista vain 2 on vahvistanut tammikuussa 2020 osallistumisensa. Näin ollen on näyttely pakko peruuttaa, sillä oltaisi tarvittu vähintään 3 taiteilijaa, jotta mahdollistetut näyttelytilat olisi saatu täytettyä. Tämä on kaikkien aikojen ensimmäinen näyttely, jonka järjestäminen on jouduttu peruuttamaan.

- Ilmaisutaiteen kiinnostustus Mielentaiteessa tuntuu pysyvän heikkona. Espoon Kaupunginteatterissa esitettävän Lehman-trilogian ennakkonäytökseen 19.3.2020 saatiin vain 5 osallistujaa.

- Riihimäen 15-vuotta juhlanäyttely sen sijaan kiinnostaa ja jo 9 taiteilijaan on jäsenistöstä löydetty. Maanantaina Facebookissa jaettu julkaisu, jossa mm. helmikuun voimassa vielä olleesta taiteilijahausta, on tavoittanut jo yli viistuhatta henkilöä. Julkaisun tarkoituksena on saada uusia jäseniä sekä uusia taiteilijahakuja näyttelyyn, joskin yhdistys vastaanotti useamman haun ja kertoessaan, että näyttelyyn pääsy edellyttää jäseneksi liittymistä, niin hakeneet eivät ole jäseneksi hakeneet. Yhdistys ei voi valita "ei-jäseniä", koska siinä riskinä se osallistumisen peruminen. Yhdistyksellä on käytössään 35€ panttimaksu, joka palautetaan elokuussa, kun näyttely on ohi tai jos joku peruuttaa tai muutoin rikkoo ohjeistusta / sääntöjä, niin panttimaksu jää yhdistykselle kulukorvauksena. Kuluja kertyy näyttelymarkkinoinnissa ja taiteilijakohtaisessa järjestelyiden kohdentamisessa, joiden avulla autamme taiteilijoita löytämään heidän taiteestaan kiinnostuneet.

mielentaide.fi sivuja uudistetaan helmikuun aikana. Päivitämme uutta tietoa ja selkeytämme sisältöä. Rakennamme myös uutta verkkopalvelua. Sivuilla saattaa esiintyä tilapäistä "sivua ei näy" vikailmoitusta, joka korjaantuu ku tulet uudelleen tunnin päästä. Pahoittelemme mahdollista haittaa.

31.1.2020

- Mielentaide ry hallitus järjestäytyi 18.1.2020 (ensimmäisessä kokouksessaan), jossa varapuheenjohtajaksi valittiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Helsinki) ja yhdistyssihteeriksi Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Helsinki). Heidi hoitaa näyttelysihteerin tehtävät kevätkaudella. Hallituksen puheenjohtajana toimiva Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Helsinki) on ottanut tavoitteekseen hallituksen toiminnan tiiviinä pitämisen, jolloin kokouksia kutsutaan koolle noin kuukauden välein ja lisäksi hallitusjäsenet tiivistävät jäsenistöön päin olemistaa osallistumalla jäsentapahtumiin alueesta riippumatta. Palautekanava jäseniltä hallitusjäsenille pidetään avoimena.

- 15-vuotta juhlanäyttelyyn Riihimäellä on saatu 8 taiteilijan vöhimmäismäärä, mikä tarkoittaa näyttelyn järjestämistä. Ylärajaa ei ole ja taiteilijahaku on vielä helmikuun ajan auksi. Näyttelyn kokonaiskestoa on jatkettu vitriininäyttelun osalta noin kuukaudella päättyen 31.7. Näyttelyä rakennetaan 1.-2.6 ja keskiviikkona 3.6 pidetään juhlavat avajaiset, joissa teemana myös yhdistyksen 15-vuotta taival. Perjantaille 5.6 suunnitelaan ulos katoksen alle pientuotemyyjäisiä (jotka ovat yhtä aikaa erämessujen kanssa tuoden paljon ihmisiä paikalle).

- Ennen juhlanäyttelyä on paljon muutakin toimintaa, kuten Kaunissaaren retki toukokuussa, joka on yhdistyksen jäsenille ilmainen lauttaliput sisältäen. Jäsenmiitit Tampere huhtikuussa ja Jyväskylä toukokuussa tarjoavat yhteisen tutustumisen alueen jäsenistön kanssa, joihin myös hallitusjäsenet osallistuvat.

- Lehman-trilogia 19.3 Espoon Kaupunginteatterissa ei näytä kiinnostavan jäseniä, vaikka yhdistys mahdollistaa peräti 65% alennusta sopimushintaisista 15€ lipuista (joka on edelleen "ei-jäsenen" hinta alennetun hinnan olevan 5,25€. Ilmoittautuneita on vain 3.

- Yhdistys on ottanut käyttöön 3 eri mallista juhlalogoa kaudelle 2020, joiden suunnittelijana on graafikko Tanja Pulliainen.

Juhlalogot tulevat mielentaide.fi sivujen kautta ladattaviksi helmikuun aikana. Logokuvien käyttöoikeuksista tulee samaan yhteyteen säännöt.

Tuoreet uutiset keskitetysti - Tilaa uutiskirje

Osumat: 10377